Håns vvo

Lördag 24/10

Idag jagade vi Nilsebråten och nolare i ett drev. Det verkade vara dåligt med älg i båda dreven, hundarna sökte av bra men blev dåligt med jakter. Till slut fick vi en tjur vid lös och senare en skadad tjur längre norrut. Dagen började med ihållande regn men som gav sig utöver förmiddagen, temperaturen låg på ca 4 grader.

Söndag 25/10

Idag jagade vi Gråbol Skrädene i ett, och även ett gäng som jagade lomtjärn.

Det var kraftigt regn och blåst hela dagen vilket gjorde det svårare för hundarna att hitta älg men till slut fick vi två tjurar i Gråbol Skrädene. I lomtjärn fick vi inget.

På eftermiddagen jagade vi mellare och flater samtidigt. I mellare hade vi en del älg i rörelse men vi fick inget, det blev även tomt i flaterdrevet. Vädret var som sagt bedrövligt med regn och blåst hela dagen och en temp på ca 9 grader.

Måndag 26/10

Idag gav det sig med regnandet på morgonen och vi fick lite bättre väder och ca 9 grader varmt. Vi startade med att jaga backenäset,backe,och sönnare drevet i ett. Det var även här dåligt med älg men till slut fick vi en ensam kalv uppe vid gränsen.

På eftermiddagen jagade vi rösehaget och mellare i ett och då fick vi en kalv längst nord på mellare.

Tisdag 27/10

Idag gjordes det försök att hitta två ensamma kalvar efter att kon förolyckats tidigare under hösten. Hundarna fick lite jakter men dom ensamma kalvarna syntes inte till.

Onsdag 28/10

Idag är det slaktdag och vi fördelar köttet på jägarna. Vädret är mulet och ca 9 grader varmt