Håns vvo

Lördag 19/10

Årets första älgjaktsdag inleddes med kraftigt regn och ca 4 grader varmt. Vi staratade med att jaga Backe Sönnare och Lomtjärn samtidigt. I Lomtjärn jagade vi med traditionellt folkdrev men såg ingen älg. I Backeskogen var det hundjakt och flera älgar i rörelse men ingen blev skjuten.

På eftermiddagen jagade vi Nilsebröten och Nolare i ett ihållande och kraftigt regnväder där fälldes till slut två tjurar.

Söndag 20/10

Idag jagade vi Gråbol Skrädene i ett och fick en kalv och två tjurar. Samtidigt jagade andra laget Rösehaget och Backenäset och det resulterade i en kalv. Vädret var ungefär som på lördag med ihållande regn.

Måndag 21/10

Idag hade vi bättre väder och ca 2 grader varmt. Ena laget jagade Mellare där ingen älg sågs men tyvärr hade vi varg med i drevet som gick ut genom gränsen in i Norge. Andra laget jagade Flater där det sköts en ko med tillhörande kalv.

På eftermiddagen gjorde vi det sista drevet på ordinarie jakt och jagade om Gråbol och skrädene i ett. Där hade vi som vanligt mycket älg i rörelse och detta resulterade till slut i en kalv.

Tisdag 22/10

Vilodag

Onsdag 23/10

Idag har vi som vanligt styckdag där älgarna fördelas på jägarna. Det var fint väder hela dagen.