Håns vvo

Älgjakten 2014

Lördag 18/10

Idag jagade vi flater, skrädene, gråbol samtidigt. Det blev flera olika jakter med hundarna vilket resulterade i två kor och två kalv. Vädret var mulet med inslag av regn under hela dagen och ca 6 grader varmt.

Söndag 19/10

Idag var det varmt för årstiden med 13 grader varmt på morgonen och blåst. Vi jagade nolare och nilsebråtsdrevet samtidigt, vilket resulterade i två tjurar. På eftermiddagen jagade vi lomtjärn och mellare och där blev det en tjur.

Måndag 20/10

Dagen startade med ihållande regn och 11 grader varmt. utöver dagen klarnade det upp och vi fick strålade solsken. Idag jagade vi backe och krontjärn samtidigt, vi fick en kalv i vardera drevet. På eftrmiddagen jagade vi alla små såtar som var kvar och då fick vi ytterligare en kalv.

Tisdag 21/10

Ingen Jakt

Onsdag 22/10

Idag styckade vi älgarna och fördelade köttet på jägarna

28/11

Idag startade vi efterjakten. Vi började med att jaga lomtjärn och rösehaget samtidigt. I lomtjärn såg vi ko, kal, tjur men ingen skytt kom till skott. I rösehaget hade hundarna fina jakter vilket resulterade i en kalv. På eftermiddagen jagade vi mellare där var det också älg men ingen skjutbar.

29/11

Idag jagade vi nilsebråten på morgonen. Hundarna fick flera olika jakter och vi fick två kalvar här. På eftermiddagen jagade vi södra delen av skrädene och jagade om lomtjärn samtidigt men här blev det ingen älg.

30/11

Idag jagade vi Gråbol vilket också blev årets sista drev. Här fanns det gott om älg och vi fick en tjur och en kalv.

7/12

Idag fördelades köttet på jägarna som var med på efterjakten.