Håns vvo

Älgjakten 2013

Lördag 26/10

Årets älgjakt startade med kraftiga regnskurar på morgonen och ca 5 grader varmt. Fram på förmiddagen minskade regnet med ökande vind och uppehåll på eftermiddagen. Vi fick tre tjurar och tre kalvar idag.

Söndag 27/10

Idag jagade vi mellersta drevet och flater samtidigt. På flaterdrevet blev det en tjur och en kviga. På melladrevet blev det en tjur en skadad ko och en väldigt liten kalv som hörde till den skadade kon. Dagen startade med regnväder som övergick till uppehåll mitt på dagen men som på eftemiddagen åter förde till regnskurar.

Måndag 28/10

Idag jagade vi rösehaget och lomtjärnsdrevet samtidigt. I rösehaget blev det en halt ko och i lomtjärn blev det en kalv. Vi avslutade  med backe och sönnare ihop där blev det en kalv. Vädret var skapligt på morgonen men på eftermiddagen blev det regn.

Tisdag 29/10

Ingen Jakt

Onsdag 30/10

Idag styckade vi älgarna och fördelade köttet på jägana.

Lördag 6/12

Idag hade vi efterjakt med perfekta spårförhållanden då den första snön föll natten mot lördag. Vi jagade skrädene och fick två kalvar. Sen var det dags för melladrevet och där fick vi en tjur. Ca -4 grader och mycket blåst.

Söndag 7/12

Idag jagade vi gråbol och sönnare drevet. Vi såg älgar och hade fina jakter men inget blev fällt.